Sunday, September 28, 2008

Man får passa på att njuta av hösten innan vintern

Detta får bli någon typ av veckosumering. Är på ett förbannat dåligt humör trots att det var sista dagen på jobbet igår. Har på grund av ett jobb i Smögen inte kunnat klättra överhuvudtaget sedan förra tisdagen (och har därmed missat värsta handbollsklistersticket) då jag för första gången på 8 månader fick hänga mit Hult. Men mera om det längre ner i texten.


Bara för att man blir borta ett par dagar så hinner det hända massa. Stefan har helt utan förvarning rivit av megaprojektet By the book sds i Falla taket. Han kände lite på den när jag var där och det såg då overkligt hårt ut. I och med sitt send har han förgyllt stället med ytterligare en 8A+ - FILM. Där finns nu ett tiotal problem från 6B till 8A+ samt ett gäng fruktansvärda projects.

Får även passa på att gratulera Mr. Honkavaara som efter "många försök" brännt av sitt dödsprojekt Mångalen på Hylteberget.

Hard work...


Jobbet jag var på var ganska fett. Det hela är ett koncept som SAS, Visit Sweden samt S.O.G ( Scandinavian Outdoor Group) arrangerar vilket går ut på att man flyger in massa outdoor folk från hela europa för att locka dem att köpa produkter och tjänster från Sweden. Återförsäljare, retailers, journalister, tillverkare mfl. var där och trots att det var ett jobb med löjligt dåligt betalt är det ändå schysst att ha varit med. Fick chansen att umgås med en del kul folk. Bland andra Kate Burk från England - Editor på Climber Mag.

Så till klättringen. Alla får klättra utom jag. Glömde nämna att Jimmy har gjort Tweak freak ss under en oplanerad solotrip till Kjuge.


Som jag nämnde innan hade jag tidigare i förra veckan innan jobbet Hult på visit. Som ofta annars hade han extremt svårt att bestämma hurvida han skulle stanna hemma eller åka på en kortweekend till Bohuslän och tillslut drev beslutsångesten honom att ta till slantsingling. Jag hörde ett dovt klirr i luren och några sekunder senare kunde jag konstare att Hult skulle hämtas upp om några timmar.

Det blev en sväng till Häller och senare också svång förbi Lyse där vi på baksidan "Dubbelaretenblocket" fann ett par riktigt schyssta problem som undgått mig totalt. Ett av dessa han jag få till innan mörkret. Hult hade en sån dag då man bara kommer nära men inte riktigt får till det.

From my point of view i
skrivandets stund...

Nu ska jag också klättra... och jag ska gör det bra!

Over and out/DO

Saturday, September 20, 2008

Landet ingenstans


I slutet av förra veckan avverkade jag tre klätterdagar i Dals-Ed eller Ed som är ursprungsnamnet på detta minst sagt ocentrala samhälle, som faktiskt inte är sämre en att det också är en egen kommun vilket nog kan vara svårt att tro vid första anblicken. Detta är stället som består av en korvkiosk, två mataffärer, tre pizzerior, ett motormuseum och diverse skogshuggar-attribut-affärer. Huvudnäringen, utöver illegal jakt kan nog anses vara andra diverse skogs- och jorbruksrelaterade sysselsättningar.

Hierarkiordningen i samhället styrs troligtvis efter vem som har sjuttiotalsvolvon som dånar mest när den framförs runt torget på lördagskvällarna samtidigt som det dricks folköl och dunkas Lasse-Stefans eller kanske gamla klassiker av Vikingarna.


Man finner här utöver dessa ökända Edsraggare också gymnasiet Utsikten och dess elever som troligtvis är enda anledningen till att hålan inte är utdöd. Det var där mitt klätterintresse startade och utvecklades under de allt för korta gymnasieåren och det är anledningen till att jag ibland återvänder för att träffa gamla vänner och givetvis klättra på blocken där det hela tog fart.


En sån är return gjorde jag alltså i förra veckoslutet. Tyvärr ramades min lilla tripp in av pissit väder. Första kvällen efter att ha klättrat någon 7A jag inte tidigare tagit mig upp för tänkte jag att jag för en gång skull skulle vara riktigt disciplinerad och spara power och framför allt hud till kommande dagar. Detta visade sig vara en nit - borde kört a muerte och åkt hem samma kväll istället. Enda ordentliga klättringen som komma skulle utöver den kvällen var sista eftermiddagen då jag och Tomas fick chansen efter ett snabbt dry-up att gå loss på ett nytt fantastiskt coolt projekt på Furukullen. Jag var oerhört stolt och nöjd att kunna göra alla move upp i ståstarten Africa 7A vilken jag tidigare nästan flashade och borde flashat om det inte varit för att jag fegade ur.

Hard work mit Tomas...
Denna kommer jag tillbaka för, be sooo shore!

Finns inte mycket att skriva om klättringen. Kan bara konstatera att rainy days suger... Får se när tillfälle ges att åtevända. Vet bara att det är sista vecka på jobbet och sen är man fri som en fågel...



Måste bara passa på att grattulera Lund´aren Tobias Andersson till att ha skickat Ferdinand ss 7C+. Första 7C+ - GRATTIS!


/DO

Thursday, September 18, 2008

Sunday, September 14, 2008

Häller

Lördagen måste jag klassa som den finaste höstdagen hittills. Efter viss beslutsångest var det Häller som blev destinationen och i slutet av dagen ville jag inte därifrån. Det suger att man inte har obegränsat med energi och framför allt hud... Hade så varit fallet hade jag nog varit kvar ännu...

Försökte förstås på Springgirl men till mitt stora förtret var jag inte lika nära som sist. Har dock fattat var man ska ta kanten nu så kan jag bara flyga dit igen så kanske ( - Tack Kalle). Jag hittade ett annat sätt att stå och provade en gång men aldrig mer pga. av feghet. Skyller det hela på att landningsbanan och avsaknaden av spot.

Körde i slutet lite på denna assis. Skitroliga flytt men tycker det är svårt att hålla uppe kroppen. Blev det någonsin klart gällande namn och grad, vet bara att det var på tal typ här - LÄNK







/DO

Thursday, September 11, 2008

Diggit

Har man inte problem så skapar man sig... I det här fallet så har det så att säga med bra problem att göra, boulderproblem.

I och med att hösten kommit och sommargästerna flytt hem så är det åter fritt fram att rota vidare under överhänget på blocket i Studseröd. Igår var det säsongspremiär så att säga och vi gjord stora framsteg då vi fick bort det som var planerat att bli de två sista stora blocken i landningen som skulle behöva flyttas. Men så finns det ju nästan alltid också ett men och i det här fallet så innebar men;et att i samband med att vi fick bort de två blocken så rasade ett annat stort block som vi inte trodde gick att rubba och rullade ner och kilade sig längst ner i överhänget. Därmed är linjen Crab Schak fortfarande inte klätterbar förrän vi fått bort det blocket....

Före

Efter

Men det är defenetivt more to come så stay tuned!



/DO

UPPHITTAT

Fann denna vid stora blocket i Studseröd idag. Ljungby klätterklubb står det på den och det kan man ju fråga sig vad det e för något pack...





Den kan iaf. återfås mot storleksbeskrivning samt en hittelön al´a 1350 pix.



/DO

Wednesday, September 10, 2008

Lysekil buldring

Trots att helgens förkylning som för en stund gav med sig senare kom på återbesök med febern som bonus så gick de inte att strunta i det faktum att tisdagskvällen verkade komma att bli den bästa vi haft på länge och eftersom jag den senaste tiden varit lite varit sugen på ett litet område i Lysekil vid namn Stångehuvud var det oundvikligt att hamna där.

Jag hade varit lite i kontakt med en av killarna som satt upp problemen och som är i färd med att rita en förare över stället. Han hade kasst med tid men lovade ändå att komma ut och ge en snabb tour så vi fick lite koll på stället vilket vi tackar allra ödmjukast för.

Bjuder kanske inte oändliga mängder problem men några pärlor finns det absolut och det är som jag ser det ett välkommet tillskott till bouldering i Bohuslän. Kul är det också att dom verkligen lägger ner energi på förare osv.

Infiniti

Ville och vill verkligen klättra en linje som går under projektnamnet Infiniti. Tyvärr får det vänta tills Marco som står för större delen av problemen i omgivningen har gjort FA´n. Jag var stängningen till trots på och kände lite och det ska kunna gå med lite jobb och lower temps. Många move är det dock att hålla ihop så... hardish...



Kommer defenitivt bli flera framtida besök här...



/DO

Saturday, September 6, 2008

Friday, September 5, 2008

Västervik action

Det är full fart i krokarna kring Västervik där Stefan en tid har haft Guntram Jörg med vänner från Österike på besök. Först var gänget i Kjuge men reste snart vidare till VVik där dom verkar storm trivas.... Stefan har ringt och undrat om jag inte vill komma över ett par gånger och tro mig att jag hade varit där om inte jobbet hindrat mig.

Medan Guntram river av de ena hårda problemet efter det andra ägnar Stefan åt att sätta upp nya. I Järnforsen försöker han nu sätta ihop ett höger avslut på The song remaines insane och alltså avsluta i Rhytm. Ser ju ut att vara nära på senaste filmen så det dröjer säkert inte länge innan Rhytmblocket har ännu ett hårt problem.

Hittills har Guntram gjort.....

Take a Look in the Mirror 7B+, Järnforsen
Niom 7C, Fallataket
Unzweckmässigkeit 7C FA
Primitive 7C, Flash, Marstrand
The Office (Stand) 7C, Björnblocket
Slow 7C+, Fallataket
Prophesy 7C, 7C+, Marstrand Sebulba 7C+, VO-Stenarna
Rhytm 7C+
, Järnforsen
The Song Remaines Insane 7C+, 8A, Järnforsen
Voodoo 8A, Järnforsen
Den vita Lejoninnan 8A, Marstrand
Dillerium 8A+, VO-Stenarna
Hellbound 8A - Vilken han graderade upp från 8A till 8A+. Stefan har nämnt att han trott att den kunnat vara hårdare innan så det är kanske ingen större överraskning...

Följ progresionen på Blocv-vik

En annan har uppe i allt blivit sjuk vilket suger kamel pung men jag kan glädja mig åt att äntligen ha fått mina nya skor. Samtliga från 5.10 - Ett par Dragon, ett par Jet7 samt ett par V10. De sistnämnda håller jag hårt i. Kan inte fatta varför dom slutat göra dem. Så medan förkylningen läker ut kan jag plåga mig med att sitta in skorna. Lite kul att jag köpte både Jet7:an och V10:an som grisen i säcken utan att ha koll på storlek osv. (enda referens var mina old dragon) men alla sitter helt perfekt.... Back to killing my toes...


/DO

Monday, September 1, 2008

Slimmy och Slammy på besök....

Först och främst vill jag passa på att gratulera först Magnus till helgens fantastiska prestationen i Norge där han trots lång sjukdom vann en inbjudningstävling och slog bland andra Magnus Mitbö - Nu när du har så mycket cash kanske jag kan få min pengar? Sedan förtjänar även SR ett minst lika stort grattis då han gjort sitt brutalt hårda projekt David o Goliath i Falla Taket, Västervik. Han föreslår 8A+, kanske 8B - Film

Så till händelserna här i krokarna. Över helgen har jag haft Jimmy och Sammy Dahlman på besök, dels för lite jobb men mest för att klättra.


De anlände på fredagen och samma kväll kom första och andra repetitionen i blotta ljuset från Jimmy´s pannlampa av Fujative på Prosteberget som jag satte upp på försommaren. Varje gång jag kommer dit blir jag lika amazed över hur coolt problemet faktiskt är. Något som Humle och Dumle inte verkade tycka annorlunda om. Sammy upptäckte också en möjlig länk in i den vilken jag ska försöka göra A.S.A.P.


På lördagen åkte vi till Fiskebäcksvik för att kolla in ett brant problem som jag blivit lite sugen på den sista tiden men vilket tyvärr visade sig inte vara något för oss.... Vi gjorde ett gäng lite lättare problem och njöt mest av att få vara ute i det vackra höstvädret. Jobb på eftermiddagen och på kvällen några tries på The Real World, tyvärr utan lycka.



Efter morgonens jobb lyckades jag efter en kort visit i Studseröd för att herrarna skulle få göra Fishermans Freind släpa med dem till Fjällbacka. Väl där var det en helt annan temperatur och det skulle nästan lika väl kunnat vara mitten av Juli och adderat med måttligt slitna fingertoppar, förkylningar och för lite sömn var det hela dömt att leda till omotivation och misslyckanden.

Sammy gör
Fishermans Freind 7A

Jag led med Sammy när jag lämnade honom vid bussterminalen för att åka tillbaka till det som så han beskrev det lät som rena helvetet back in Oslo...... Som väl är så är det bara lite drygt en månad kvar tills vi åker - Först Font två veckor sedan Swiss på obestämb tid....




/DO