Monday, March 30, 2009

Congrats Kalle B

Det är bara att imponeras och inspireras av Kalle Boström som idag , starkare än någonsin (?!) sände sitt long time projekt, Sonic ss 8A+, Kjugekull.

"En riktig milstolpe, har jobbat så länge för den. Otroligt glad"...

Film på kjugebloggen...




/DO

Wednesday, March 25, 2009

Bra dag i Fjällbacka

Trodde det skulle bli svinkallt i den lilla hålan vid Björns vägg i Fjällbacka när jag idag pälsade på mig och åkte dit. Det visade sig dock vara tvärtom och stället hade samma funktion som en pizzaugn. Till en början var värmen go att ha men allt eftersom blev den mer och mer min fiende.

Jag ville prova Hummern vilken jag på första bottenförsöket, efter att ha hittat bra beta, slant av på sista moven i 6B-toppen. Nytt försök och samma sak igen. Liksom förra försöket så by the time jag gjort cruxet och var uppe i juggarna svettades jag igenom så in i helvete att jag inte kunde hänga kvar, trots västkustens kanske vassaste grepp. Visserligen är det så jävla typiskt mig att åka av där allt ska vara över men jag blev så vansinnigt trött på det att jag gav upp det hela med att försöka länka problem idag och började jobba move på framtida projects istället...

Jag gjorde alla moven på det alternativa 7C avslutet, Hummern Igen. Den blir det press på nästa gång aswell. Livrädd är jag dock för sista hårda flyttet, korsen in i (vad jag tror är) den vassaste juggen på planeten, vilken är hårresande. Missar man med en halv centimeter förlorar man med all säkerhet halva handen.

Provade också Manges Maneten och det kändes bra. Har två olika sätt att göra slutet på. Ett coward vis där jag skippar den vassa crimpen och gör ett långt move från undertaget till en jug en halvmeter åt vänster. Pratade med Magnus om det sättet och han tyckte jag skulle göra den så men det vågar jag inte då jag säkert senare kommer få höra från andra håll att så får man inte göra, utan det får bli att nypa den vassa crimpen och steppa upp med fötterna instead...

Efter typ 2 och en halv timme trodde jag att kroppen skulle gå av på mitten. Förutom att dom stööört vassa greppen hade flått mina fingertoppar hade jag också tagit i så förbannat hela tiden tack vare viljan att göra alla på move på allting att det gjorde ont hur jag än vred och vände mig. Trots att jag var grinig över att ha missat vad som borde ha blivit en easy tick av Hummern var jag i stort sett väldigt nöjd med mina achievments och bestämde mig för att call it a day.

Det känns lite som att detta var part 1 i mitt livs Fjällbackaepok. Jag vill och önskar att jag kommer kunna lägga mycket av min utomhustid där för att försöka ta min klättring steget längre och kanske lyckas få ihop något som är snäppet hårdare än vad jag tidigare gjort. Får se när jag kan åka tillbaka. A.S.A.P blir det. Supertaggad på alla tre plus en fjärde som jag aldrig hann prova. Räkan ss tror jag den heter. Man traverserar in i och avslutar med Räkcoctail. Som sagt hoppas jag att det blir några dagar här framöver. Just nu känns det som att det ända stället jag kan tänka mig klättra...




/DO

Sunday, March 22, 2009

Abu Garcia - Hönö

Ännu en dag på Hönö och ännu en dag med besökaren Emil. Inga direkta stordåd blev det men Highpointsen för min del var iaf. att få göra två klassiker - Mr. Bricolage och Abu Garcia. Nedan ser ni några bilder på den sistnämnda. Tack Emil och välkommen åter!




Victory is mine!




/DO

Friday, March 20, 2009

In my face

Sannerligen är det ingen överdrift att säga att vädret som infunnit sig de senaste dagarna har varit fantastiskt och en annan har givetvis gjort sitt bästa för att förvalta det på bästa tänkbara vis. Förstås kan man aldrig matcha monster som Kalle Boström, Lundapågen som har varit på besök i Götet och kort sagt gjort rent hus.

Onsdag, samma dag som Kalle gjorde projektet på Ballkongen i Mellby och flashade Chaseing the Dragon för att på allra ödmjukaste sätt nedgradera denna, begav Magnus och jag oss till Hönö.

Dagen för min del höll på att starta på allra bästa men slutade istället med katastrof. Magnus hade fått för sig att det skulle gå att göra en sittstart till Walkers The young man and the bathtub och så sant som det var sagt såg det alls inte omöjligt ut, om men galet hårt. Jag hade blivit intalad att jag skulle kunna göra ståstarten vilken jag blott ett år tidigar knappt lättat från marken på. Döm då av min för våning när det inte bet ifrån, något osedvanligt, att komma upp i sidotagsjugget. Allt som skulle krävas var att jag skulle kunna gräva in fingrarna det där lilla extra för att kunna stoppa. Med ett uns powerspot från Magnus sida var detta inga problem och kanske skulle det ha gått även utan om inte högerlisten på mitt tioende trie hade lossnat.

Vemodet och besvikelsen kom över mig i samma fart som greppet for av väggen medan Magnus verkade lyckligare än någonsin tidigare då hans vansinnesprojekt gått från 8B till 8C+. Vi valde iaf. att ge upp detta för dagen och gick vägen om Kånkenväggen för att Magnus skulle få sända sin ngamla nemesis, Grantjuven 7B och för att jag ännu en gång skulle få det bekräftat för mig hur fruktansvärt jävla urusel jag är på slabbklättring.

Dagen avslutades vid Sjöbodarna där Magnus sände den ökände Stark-Joels projekt, RongoRongo.



Kommande dag väntades finbesök från Malmö i och med Emil Rylander som planerar en weekend i Götet. Vi inledde med en sväng till Hylte för att Magnus två gånger i rad skulle få till Highpoints på Kriminell Kantarell, dock utan att få sitt send.


Det bar senare vidare till Mellby för en go kväll för Emil att få prova lite klassiker. Däribland Mobster ss. Kanske inte direkt GBG-hård när det kommer till graden (6C) men ack så fint...





------

Om vädret håller i sig blir det förhoppningsvis tillfälle för ännu en dag på Öarna imorgon...







/DO

Sunday, March 15, 2009

Hypokondri???

Ni får skratta, gråta, gärna känna medlidande, retas, ja göra vad fan ni vill egentligen. Jag pallar inte bry mig mer. Här förstår ni, kommer en liten sammanfattning av vad för goa grejer jag tvingats genomleva de dryga två senaste månaderna. Jag kan nog utan tvekan säga att dom inte direkt tillhör mitt livs bästa tider...

Klättringen den har gått bra, det är inte där skon klämmer. Det är lika kul som någonsin tidigare om inte ändå roligare. Framförallt har lusten till inomhusklättringen varit större än på länge och kanske har det aldrig varit så roligt som nu vilket inte har varit direkt opassande med tanke på väderförhållandena.

Men, det finns alltid ett men, det ska vi inte glömma och i det här fallet är saken den förstår ni, att det är min klena kropp som ger vika vid minsta motgång...

Det hela började i mitten av Januari, strax före trippen till Västervik, när jag drog på mig influensan - Inget att gnälla över, den drabbar de flesta - Denna följdes dock sedermera av två veckors oavbrutet magont. Till slut fick jag nog och gjorde slag i saken och payed a visit at farbror doktorns crib. Hjälpen jag fick gjorde att min onda mage lugnade sig något och jag fick en och en halv dags avbrott från mina plågoandars eviga tortyr innan nästa olycka slog till. Jag har en visdomstand i överkäken som har börjat titta fram och givetvis var jag tvungen att välkomna den med en go inflammation. Det hela ledde till en ny omgång mycket hög kroppstemp (Feber) innan jag masade mig iväg till tandläkaren och fick en penicillinkur. Tio dagar skulle en tablett i samma size som mina svullna stortår avnjutas till varje måltid och dag nr.6 i ordningen var dagen då jag var på Hylteberget och gjorde idiotgrejen med slingan i bulten vilket ledde till vad jag trodde var en stukning av vänster stortå men vilket senare visade sig vara en spricka i benet. I förra veckan började den värsta smärtan att ge med sig och jag trodde att den här helvetesepoken i min livshistoria äntligen var över för gått, men vad händer - Jo, jag ger mig av till Halmstad och drar på mig en ny förkylningen med feber, halsont och allt vad det nu innebär, vilken höll mig inne till i Torsdags och först nu egentligen så gått som har lämnat min kropp. Självklart är det inte över här utan den förbannade visdomstanden är ju tveklöst tvungen att göra sig påmind ännu en gång och tvingade mig idag till ett akutbesök hos Uddevallas Jourtandläkare för att tjockisen i blå pyjamas ska sära på min käft, kika in och konstatera att här krävs ännu en tio-dagars penicillinkur. Denna visit hade kunna kosta mig den ringa summa av 1500 pix, om det inte hade varit för att jag råkar vara under 21 och bor i Västra Götalands län så man får väl glädjas åt det lilla.

Tror ni att jag skämtar, för det gör jag inte. Det är inte lätt att heta Daniel Olausson, det vill jag lova. Men, kanske är det hela helt enkelt bara en släng av Hypokondri. Avgör själv...

Jag slänger med en go film vilken visar i vilket fruktansvärt slag jag kan vara och vilka dödspress jag faktiskt kan få till på Domens hårda inomhus-testbitar när allt är som det ska. Stört nära var jag att få till den denna gång, sista dajnon var det som kom att sätta käppar i hjulen på mig, och tack vare det ni läst om ovan så har jag ännu inte fått sänt den...






/DO

Friday, March 13, 2009

Wednesday, March 11, 2009

Magnus the moviemaker

För ett litet tag sedan skaffade vår käre vän Magnus sig en sprillans ny filmkamera och ever since har han experimenterat med den på alla tänkbara vis... Här kommer en kort film med småsaker som han har lärt sig de gångna månaderna med kameran i hand... Enjoy!





/DO

Monday, March 9, 2009

Boulder-SM Halmstad

Jag jobbar på att återhämta mig från min goa hangover efter helgens SM i Halmstad. Sent om sider bestämde jag mig efter att i stort sett betämt mig för att stå över för att ändå åka.
Jag tänker inte uttalla mig om hurvida jag ångrar att jag åkte eller inte men en sak är säker och det ar att jag inte pallar skriva om det. Iaf. inte om själva tävlandet för min egen del. För att kort sammanfatta det hela så gick det för jävligt och jag är sämst.

Som vanligt såg HKK till att det hela blev en mycket trevlig tillställning och lite extra schysst med middag på kvällen där Shawn Boye visade smakprov på sin kommande film The Sends.

Ett speciellt tack måste jag komma ihåg att rikta till Västerviks-crewet som såg till att jag fick tak över huvudet och slapp sova i någon containern natten till Söndag.

Inga bilder blev bra men lägger till trots upp några ändå...



















/DO

Sunday, March 1, 2009

Bouldercup Fysiken - Film

Så där, då var den klar. Kanske inte värd någon Oscar direkt men jag gjorde mitt bästa för att klippa ihop mina och Magnus filmsnuttar... Svårt dock att få någon struktur på det hela så ni för leva med att den är en enda stor röra...





/DO