Thursday, June 30, 2011

Vandale


Munter spanjack på weekend i Font skaver hud på klassikern  
Vandale i Rocher Cailleau.


/DO

Monday, June 27, 2011

Mantlingsproblem


Henke njuter av goa granitslopers på Sommartoppen, Hamburgö.


/DO

Tuesday, June 14, 2011

Våren i Font 2011 - Filmen

Emil och Neil. Det är typ det enda jag har att säga om den här filmen. Utan dom hade den inte varit. Även om filmen handlar om mig vad jag gjorde under våra tre månader i Font mellan 15 januari och 9 april så är det dom som ligger bakom det mesta. I alla fall när det kommer till själva filmningen vilket väl ändå får sägas vara huvudsaken då det ju är vad som lägger grunden till det hela. Det spelar liksom ingen roll, för filmens skull, vad jag klättrar eller inte om ingen står bakom och sköter kameran. Så tack för hjälpen. Inte bara med filmningen utan också för spot, för att ni stod ut med mig hela tiden och för att ni kom med glada tillrop i mina mindre ljusa stunder.

Vad beträffar filmen i sig hoppas jag att den blir uppskattad även om den inte är något mästerverk. Kort och gott så innehåller den ett axplock av det vi filmade under resans gång och för den som är nyfiken på att se höjdpunkterna från vårens 85 dagar i Font är det bara att hugga in.



/DO

Sunday, June 12, 2011

Sommaruppehåll

Det blir inte många knop gjorda på klätterfronten just nu för min del, eller rättare sagt inga. Sedan en vecka tillbaka är sommarens slit igång med allt vad det nu innebär och då jag är rätt öm i fingrarna efter den intensiva våren passar jag på att vila mig helt från klättringen. Tidiga morgnar, långa dagar i en svettig skorplåda och slöa sommarkvällar på sjön med ett metspö i handen är nu min vardag och kommer så att vara under en tid framöver.

Men för att inte bli helt förslappad försöker jag under mina lediga stunder, vilka inte är många, träna min usla kondition. Det har blivit några mil på cykeln, ett och annat löp-pass och tro det eller ej så har jag också masat mig iväg på ett par fotbollsträningar. I mitten av juli tänkte jag försöka komma igång lite försiktigt igen med greppbräda och annan träning involverande plastgrepp. Kanske kan det också hinnas med lite ute-nyp men det blir nog inte förrän till hösten som det hela tar fart på riktigt igen, och jag kan knappt bärga mig. Det är skönt att ha nya äventyr att se fram emot, något att drömma bort de annars så långdragna och tråkiga arbetsdagarna med.

Jag har en del bilder och filmklipp från den gångna säsongen som ännu inte hamnat på internet och för att fylla ut tomrummet som kommer uppstå under sommaren i och med att jag inte kommer klättra så mycket tänkte jag försöka kasta upp lite utav dessa. Filmen från Font är i stort sett klar och kommer inom kort att dyka upp följt av annat smått och gott från en fantastisk höst och vår.


/DO

Tuesday, June 7, 2011

Länge sedan Sivik


Det blev några bilder tagna den där dagen i Sivik tidigt förra hösten. 
Då jag hoppade runt med en stukad fot kunde jag inte mycket annat 
göra än just fota men Peter, Kim, Bummel, Fredrik & Filip gjorde ett 
gott dagsvärk och jobbet som fotograf blev inte långtråkigt. På 
bilden ses Filip på ställets bästa problem, Hunter S Thomson.


/DO

Friday, June 3, 2011

123 Klan

En helg för ett par veckor sedan spenderade jag i Dals-Ed för att tillsammans med Hult återuppleva gamla minnen från tiden då vi gick på Utsikten. Gymnasieskolan för utbildning mot äventyrsturism som jag har att tacka för att jag blev introducerad till klättringen. Det var där allt tog fart för min del och under helgen hanns det bland annat med en tur till Brudslöjan, blocket där vi härjade som mest på kvällar och lediga dagar. Och visst var det lite nostalgiskt att få klättra gamla problem som man en gång i tiden slitit hårt med att få ihop. Klassiker som Glimmerfall blev liksom några andra gamla pärlor, så som blockets test piece Mr.Cubabee, repeterade. Problemet på bilden som min gamla lärare och vän Erik är på var det sista kvarvarande på blocket som jag innan inte gjort och det var roligt att få återvända och knyta ihop säcken.

Erik Westling på 123 Klan.


/DO

Wednesday, June 1, 2011

Crimpigt på Sjöpungen


Martin provar den nypiga starten på Sjöpungen/Sjöpungen variant.


/DO