Tuesday, June 14, 2011

Våren i Font 2011 - Filmen

Emil och Neil. Det är typ det enda jag har att säga om den här filmen. Utan dom hade den inte varit. Även om filmen handlar om mig vad jag gjorde under våra tre månader i Font mellan 15 januari och 9 april så är det dom som ligger bakom det mesta. I alla fall när det kommer till själva filmningen vilket väl ändå får sägas vara huvudsaken då det ju är vad som lägger grunden till det hela. Det spelar liksom ingen roll, för filmens skull, vad jag klättrar eller inte om ingen står bakom och sköter kameran. Så tack för hjälpen. Inte bara med filmningen utan också för spot, för att ni stod ut med mig hela tiden och för att ni kom med glada tillrop i mina mindre ljusa stunder.

Vad beträffar filmen i sig hoppas jag att den blir uppskattad även om den inte är något mästerverk. Kort och gott så innehåller den ett axplock av det vi filmade under resans gång och för den som är nyfiken på att se höjdpunkterna från vårens 85 dagar i Font är det bara att hugga in./DO

16 comments:

Anonymous said...

Fantastiskt bra film. Snyggt klättrat
/Isak

Robert said...

Läcker film,fick man fler problem man vill göra!! Synd att inte graderna var med för nästan allt såg lätt ut för dig.

E said...

Ja, helt klart, ge cred till dom där Emil och Neil, utan dom hade du ju inte ens kunnat klättra skiten, som dom fick slava, har jag hört ;)

Bra gjort maestro!

Anonymous said...

Snyggt , jag förstår om du måste sitta ute på en båt mitt i sjön , om du vill komma undan alla fans efter den här filmen !

/ Heja !!!

Daniel Olausson said...

Tack för kommentarerna, dom är verkligen uppskattade! Vad beträffar graderna på problemen i filmen var tanken med att inte ta dom med att fokus skulle hamna på hur fina problemen såg ut att vara och inte hur svåra. Men kanske blir det roligare med grader. Jag uppskattar feedback så säg gärna vad ni tycker...

Daniel Olausson said...

För övrigt var det inte mycket som kändes särskilt lätt utan snarare tvärtom. Jag fick gräva djupt för det mesta i filmen!

Robert said...

Dom såg jäkligt fina ut men var svårt att se om det var 6C eller 7C när det ser ut som du bara glider upp . Vet man att det är ett hårdare problem så förstår man att du grävt djupt för att klara det och blir än mer imponerande hur snyggt du klättrar trots att du tar i Max !

Anonymous said...

Riktigt bra jobbat! :)

Kim said...

Oj vad snyggt Daniel! Grattis!

tompa said...

Svinbra!!!

Daniel Olausson said...

Som sagt, jätteroligt att ni gillar filmen och tack för allt cred och feedback. Det glädjer mig oerhört!

Vad beträffar det där med graderna är jag med på vad du menar Robert. Jag kan själv tycka att det ibland blir lite trist med filmer utan grader.

Grejen är att graderna (som man finner på Bleau.info vilket jag framförallt försöker följa) på problemen i filmen skiljde sig i några fall ganska vilt från mina personliga uppfattningar om hur svåra det egentligen var, i alla fall för mig. Detta gjorde det svårt att bestämma vilken grad jag ville skriva i filmen. Skulle jag sprida mina personliga grader eller konsensus. Jag kom fram till att det helt enkelt blev lättare att inte skriva något alls och låta dom som är intresserade av hur svåra problemen är själva bilda sig en uppfattning genom att vända sig till Bleau.info, 8a.nu eller någon av guideböckerna.

Detta plus att jag som sagt inte ville framhäva mina "prestationer" utan snarare hur kul jag tyckte det var att få klättra alla dessa fantastiskt fina problem och att andra klättrare skulle bli sugna på att åka och göra dom.

Detta är inte menat som något "försvar" eller försök till att tala mot dig för som sagt köper jag vad du säger. Jag vill bara förklara hur jag tänkte när jag klippte filmen. Ber om ursäkt för att det blev lite långdraget. Som sagt tycker jag det är kul med feedback och framförallt när någon, som du, kommer med något konstruktivt.

Robert said...

Jo,det är klart att då blir det svårt.Kändes dom hårdare än vad som stog? För det gör det mesta i Font tycker jag eller så har klivit på alla hårda : ) . Tycker bara att alla kan se hur fina problemen är och alla som klättrar förstår hur roligt det är att klättra så fina problem men att skriva grader är inte att framhäva nåt utan det är bara fingervisning på hur svårt problemet är. Sen ska du klart som fan vara stolt över din prestation för ticklistan är inte illa alls på långa vägar!

Om jag nu ska skriva nåt om filmen nu när jag redan har kräkt ur mig så mycket så var den snyggt klippt och filmad med enkla medel vilket jag gillar skarpt ända jag tänkte på var att det var i början när man såg snabba klipp på olika problem och det var något / några som inte var med sen och att det kanske var lite långa sekvenser på varje problem annars är den sjukt skön sett den flera gånger redan,gillar red rocket sekvensen bäst,filmat från en jäkligt frän vinkel ! Jaja,ursäkta mitt trams och keep up the good work !!

Jimmy said...

Sweet Daniel!

Jimmy said...

Jag länkar.

Viktor said...

Snyggt!

Daniel Olausson said...

Jimmy: Tack!

Robert: Det var framförallt två av problemen i filmen som kändes väldigt mycket lättare än vad graderna antydde. Hade dom känts hårda hade jag nog inte reagerat för det är ju, som du säger, trots allt Fontan... Hursomhelst, tack för bra kritik!