Monday, May 18, 2015

The art of Flodin & Hallman


Gävle on a Sunday afternoon

Gävle on a Sunday afternoon
Fredrik Sydstrand attempting The art of war 8A in Oppala, Gävle.


/DO

10 comments:

Anonymous said...

Ja man få väl försöka sig på engelska, eftersom det här är en internationell blogg: There are some errors in the in the post about Gävle. The standstart to the boulderproblem "The art of war" was put up by Mattias Flodin and the sitstart was put up by David Hallman, two climbers who opened most of the harder boulderproblems i Gävle. Why would you even consider Gävle being a Stockholm crag?
/Patrick Olander

SammyD said...

Vart i texten skriver Daniel att Steklund är synonymt med Stockholm och Stockholm-crags? Lasse Berghagen är Stockholm.

Daniel Olausson said...

I must have missunderstod then since Stefan was the only name being mentioned when Sydde and I where talking about the problem. I am sorry, it's been corrected!

About Gävle being a Stockholm crag, what I was saying in the previous post is that it's not a Stockholm crag, even though we could go over an afternoon...

För övrigt så är det fritt fram att kommentera på vilket språk man vill. Men räkna inte med att jag svarar om du drar till på typ franska eller arabiska!

Anonymous said...

Till SammyD: Jag påstår inte att Daniel skriver att Steklund är synonymt med Stockholm eller Stockholm-crags. Jag undrar varför han funderar kring att Gävle inte är en Stockholm-crag och att anledningen till det är att det är två timmars körväg. Jag tycker anledningen borde vara att "cragsen" till 99% är funna och utvecklade av Gävleklättrare. Men jag håller med om att jag inte var så tydlig i min fråga till Daniel.

Till Daniel: Tack för snabbt svar och korrigering. Jag vet att du skrev att Gävle inte är ett Stockholmsområde, tyckte bara att anledningen till det (2 timmars körväg) var underlig.

Annars, Bra inlägg och fina bilder!

Peace!

/Patrick

Stefan E said...

Vet inte hur originalinlägget såg ut men kan härleda det mesta från kommentarerna ovan. Vill bara klargöra att jag definitivt avsäger mig all form av cred för utvecklingen av boulderingen runt Gävle även om jag är från trakten och klättrat massor där. Det är framförallt David och Patrik som satt Gävle på kartan som boulderdestination (japp, på riktigt!) och förtjänar uppskattningen för detta. Till Daniels försvar får jag väl säga att han är ny och under upplärning - snart har han nog full koll på skillnaderna mellan Stockholm, Uppsala och Gävle och gränserna däremellan ;)

Daniel Olausson said...

Jag vet inte hur långt original-inlägget kunde missleda, men meningen med det jag skrev var enbart att ge dig, Stefan, cred för Art of war (vilket också visade sig vara fel). Jag menade inte att du stått för utvecklingen av all Gävles klättring. Ny som jag är så är det inte lätt att hålla reda på alla er starka gossar och vem som varit först upp för diverse stenar. Något jag numera dock är medveten om, är att jag gör bäst i att inte skoja om gränserna mellan the hoods...

Le Sydd said...

Ajaj, jag sa att Stekarn sagt att det var ett av de bästa problem han gjort, inte ett av de bästa problem han "gjort". My bad Daniel.
Men återigen, sjukt kul att du hängde med till en av Stockholms förorter för lite kvalitetsklättring.

Daniel Olausson said...

Ja, alla vet ju att "gjort" är detsamma som "satt upp" ;-) Felet är helt och hållet mitt!

Hursomhelst, tack för att jag fick följa med. Hoppas du vågar ta mig med igen, trots att det slutar i falska påståenden om diverse problems förstabestigare och områdens geografiska "tillhörighet"!

ryde said...

Bra underhållning när man sitter hemma skadad och sur.

Daniel Olausson said...

Kul att det roar någon ;-)