Saturday, September 20, 2008

Landet ingenstans


I slutet av förra veckan avverkade jag tre klätterdagar i Dals-Ed eller Ed som är ursprungsnamnet på detta minst sagt ocentrala samhälle, som faktiskt inte är sämre en att det också är en egen kommun vilket nog kan vara svårt att tro vid första anblicken. Detta är stället som består av en korvkiosk, två mataffärer, tre pizzerior, ett motormuseum och diverse skogshuggar-attribut-affärer. Huvudnäringen, utöver illegal jakt kan nog anses vara andra diverse skogs- och jorbruksrelaterade sysselsättningar.

Hierarkiordningen i samhället styrs troligtvis efter vem som har sjuttiotalsvolvon som dånar mest när den framförs runt torget på lördagskvällarna samtidigt som det dricks folköl och dunkas Lasse-Stefans eller kanske gamla klassiker av Vikingarna.


Man finner här utöver dessa ökända Edsraggare också gymnasiet Utsikten och dess elever som troligtvis är enda anledningen till att hålan inte är utdöd. Det var där mitt klätterintresse startade och utvecklades under de allt för korta gymnasieåren och det är anledningen till att jag ibland återvänder för att träffa gamla vänner och givetvis klättra på blocken där det hela tog fart.


En sån är return gjorde jag alltså i förra veckoslutet. Tyvärr ramades min lilla tripp in av pissit väder. Första kvällen efter att ha klättrat någon 7A jag inte tidigare tagit mig upp för tänkte jag att jag för en gång skull skulle vara riktigt disciplinerad och spara power och framför allt hud till kommande dagar. Detta visade sig vara en nit - borde kört a muerte och åkt hem samma kväll istället. Enda ordentliga klättringen som komma skulle utöver den kvällen var sista eftermiddagen då jag och Tomas fick chansen efter ett snabbt dry-up att gå loss på ett nytt fantastiskt coolt projekt på Furukullen. Jag var oerhört stolt och nöjd att kunna göra alla move upp i ståstarten Africa 7A vilken jag tidigare nästan flashade och borde flashat om det inte varit för att jag fegade ur.

Hard work mit Tomas...
Denna kommer jag tillbaka för, be sooo shore!

Finns inte mycket att skriva om klättringen. Kan bara konstatera att rainy days suger... Får se när tillfälle ges att åtevända. Vet bara att det är sista vecka på jobbet och sen är man fri som en fågel...Måste bara passa på att grattulera Lund´aren Tobias Andersson till att ha skickat Ferdinand ss 7C+. Första 7C+ - GRATTIS!


/DO

4 comments:

Tobbe said...

ah, tack så mycket. Du får komma ner till Kjuge och klättra a muerte.
ha de
/Tobbe

ps: träna nu hårt innan font. :D

tompa said...

Stopp i backarna!!
En del av de där Ed-bilderna skulle jag vilja veta var de är plåtade!
Har du eller Tomas (Bovinder?) möjligtvis någon förare/topo/vägbeskrivning?

Vore mycket sjysst om man fick ta del av de grymma linjerna!

Daniel Olausson said...

Topon som finns är kass om jag ska vara ärlig men slå mig en signal så ska jag berätta var de finns.... Kanske kan få tillfälle att visa runt nån gång?

Mob: 073 031 28 19/DO

Bovinder said...

Host host... Tomas Bovinder här. Tänkte att jag får nog gå emot min datafobi och lyckades nog trots allt faktiskt skapa mig en användare på den här bloggen. Det kan ju vara bra att kunna kommentera lite av vad pöjken skriver... :)
Om någon är intresserad av bouldering i Dals-Ed kan jag gärna bistå med både topo wounderbaum. Vågar påstå att jag känner till allt vad sten heter här i skogarna, då jag utvecklat/utvecklar ett 15 tal små crags och block häromkring.
Ring på 0701470530 eller skicka ett meddelande på 8a.nu (Använder där scorecardet som infobank över bl.a. problem i Ed)