Monday, December 15, 2008

Grattis Magnus Högström Nordisk Mästare

Officiellt så är det ju så att Magnus Mitbö i helgen blev Nordisk Mästare. Inofficiellt så är det Magnus Högström som blev det kan man säga. Så här gick det nämligen till: Båda Magnusarna toppade finaleden vilket tvingade det hela till en superfinal i vilken Mitbö slog i underkanten på greppet Magnus slog uppe på. Högström utropades segrare innan man kom på iden att köra ytterligare än superfinal då man tyckte att det var lite för jämt för att kora en segrare. I superfinal #2 gick norrmannen snäppet längre och blev därför Nordisk mästare -08

Rätta mig om jag är helt fel ute men enligt de internationella reglerna får det bara var en superfinal och på Nordiska Mästerskapen bör man väll följa de internationella reglerna??? Om så hade varit fallet och man hade stannat efter den första superfinalen så hade Magnus Högstöm vunnit, alternativt hade de båda fått dela segern?

Men oavsett så tycker jag att det är bra gjort som fan Magnus.../DO

7 comments:

Anonymous said...

Tackar! Det stämmer att det bara får vara en superfinal om man följer reglerna. Är det oavgjort i superfinalen så blir det delad etta. Hade jag vetat det så hade jag inte gått med på att köra en superfinal till!
/ M.H

Daniel Olausson said...

Aja, inte mycket att göra nått åt. Och som sagt skitbra gjort och Grattis!!!

Tobbe said...

stäm de vetja :D

Anonymous said...

Ni är helt förvirrade! Nalle Hukkataival kom 1a och Magnus Midtbö kom 2a

Carlos said...

Synd! Men Grattis Mange!

Daniel Olausson said...

Anonym; I boulder NM kom Nalle etta och Mitbö tvåa och den tävlingen var i slutet av november. Men i helgen var det lead NM i danmark och det var där magnus kom tvåa....

/DO

Anonymous said...

Oj då får jag ta och be om ursäkt för mitt utlåtande. Hade inte en aning om att NM i lead ens hade varit. Magnus Högström har ju visat sig så pass duktig att han kan spöa Magnus Midtbö, ett stort grattis för det! Hoppas att mr. högström börjar etablera sig internationellt -09 Protest?