Sunday, August 26, 2012

Där satt en Sammy Dahlman 8A+


Guntram crushing Där satt en Sammy Dahlman in Knutby just outside Linköping, Sweden.


/DO

9 comments:

Anonymous said...

The Crusher är ett dåligt skämt. Kalla problemet för vad det egentligen heter.

Anonymous said...

Visa Sammy lite respekt!

Daniel Olausson said...

Jag vet inte mycket om problemet eller dess olika starter annat än det jag fått förklarat för mig - Att Sammy och Stefan startat på två olika vis. Hur de skiljer sig har jag dock inte helt klart för mig. Jag vet att Stefan startade något lägre än Sammy och sedan valde att kalla problemet om det klättras därifrån för "The Crusher". Det var också så Guntram klättrade upp för stenen och beskrev därför det han gjort i sitt scorecard som "The Crusher". Därav kändes det också självklart för mig att skriva "Guntram klättrar the Crusher". Hade GU startat som Sammy hade han antagligen skrivit in "Där satt en Sammy Dahlman" i sitt poängkonto och jag hade förstås skrivit "Guntram klättrar Där satt en Sammy Dahlman". Det hela känns logiskt för mig. Det handlade inte om att inte respektera Sammy och det tror jag Sammy vet!

(För övrigt skulle det vara trevligare om du kallade dig själv för "vad du egentligen heter" och inte bara anonym)


/DO

Anonymous said...

Sammy tycker: "Sittstart (on the ground down the hole) to "Barf". Someone used a different beta and renamed it to "The crusher". Same problem, same grade."

Hur skulle de se ut om alla döpte om etablerade problem bara för att man startar annorlunda?

Skärpning!

Anonymous said...

Sammy tycker!!! Och Guntram e uppenbarligen dum i huvudet???

Skärpning!

Daniel Olausson said...

Angående hur problemet bör klättras, vad det ska heta osv. har jag inget att säga då det inte bekommer mig. Det enda jag ville var att visa upp en bild på en stark klättrare som gör ett häftigt move på en cool sten och jag har förklarat varför jag skrev inlägget som jag gjorde!

Anonymous said...

Hello Raz!
"Sammy tycker!!! Och Guntram e uppenbarligen dum i huvudet??? "

Vill du ha respekt? Visa Sammy lite av den varan!

"Same problem as "Där satt en Sammy Dahlman"

http://27crags.com/crags/knutby/routes/the-crusher-56731

Le Sydd said...

Det här är en ickefråga. Det är inte svårt att definiera vad som är DSESD: Sittstart - använd de grepp som kommer i din väg - toppa ur. Det räcker med ett namn per problem.

SR said...

Håller med dig Sydde! onödigt med två namn Vad var och en har gjort får stå för den. Ändrade namnet på 27Crags och skrev i min loggbok vad jag gjort och varför.

/Raz