Thursday, March 24, 2011

Dyno day - Filmen från Neil Hart

De för årstiden höga temperaturerna som sedan två veckor tillbaka kunnat uppmätas här Font har i omgångar gjort det svårt att klättra på problem där bra friktion är avgörande för huruvida man ska kunna hålla i greppen eller inte. Efter att vi förra måndagen insett att det började bli i varmaste laget för att köra på våra projekt visste vi inte riktigt vad vi skulle ta oss till. Neil som precis hade gjort comeback efter två veckors sängliggande var taggad utöver det vanliga och jag som redan innan var motiverad blev det inte direkt mindre av att åter ha honom att köra med.

Dynos är något som sällan brukar kräva bra stick för att de ska kunna göras så vi beslutade att på tisdagen ge oss ut på ett litet mission. Bleau.info säger att skogarna här hyser 157 dynos, dock kan jag tycka att vissa av dem ligger i gråzonen för att få klassas som detta. Många är dom hursomhelst och Neil som är lite utav skogens dyno-master, och således har kolla på i stort sätt alla 157 hoppen, tog mig med på en sex timmars tour under vilken vi hann besöka sex olika områden för att göra åtta olika dynos. Allt fångades på film och Neil förvandlade det hela till vad ni ser nedan... 

"Tuesday 15th March 2011, Two weeks of illness was making me weak, what better way to wake the body up than with a dyno day, Daniel was psyched, we made our plan and went for it. 8 dyno’s in 6 areas all miles apart in just 6 hours due to having to drop the boy of at school and pick him up".


/DO

5 comments:

Anonymous said...

Tja vi drar font till påsken och oroar oss över hur vi ska hantera den klassiska fontanvärken i armbågarna. Hur mycket tycker du att det hjälper med armbågsvärmarna/skydden du kör med och vad är det för skydd? vart skaffar man sig? Några andra tips för att undvika värken?
Nice blog tacktack!

Sören said...

Jag log hela filmen. Mycket bra.

Daniel Olausson said...

Armbågsskydden är helt enkelt vanliga bandagestrumpor som jag trär på. Skulle tro att dom finns att köpa på apoteket men kan inte säga säkert. Jag upplever att det hjälper då dom ger stöd och värme.

Utöver de är nog det bästa tips jag kan ge samma som jag fick när jag började få ont tidigare i vintras, gör armhävningar. Tror du ska försöka göra det både i förbyggande syfte och gärna som uppvärmning.

En annan bra grej att tänka på är att ta det lite lugnt men mantlingarna innan du hunnit bli helt uppvärmd. Jag tror det är där många gör bort sig. Man har kanske inte klättrat ute på länge och därför inte mantlat så mycket och så kommer man hit och börjar påfresta musklerna på vis dom inte riktigt är vana vid.

Många kör voltaren och ska man bara vara nere en vecka kanske det kan vara bra men nackdelen med det är att det är smärtstillande och att man därför kan köra på utan att märka att man kanske förvärrar skadan.

Det är nog alla tips jag kan ge. Hoppas det kan vara till någon hjälp.

/DO

Anonymous said...

Härlig film! Hoppas ni har de bra därborta! //Pukan

pek said...

Imponerad! Fingrarna droppar svett...