Thursday, June 12, 2008

Grigri säkringsmetoder

Bouldersgate presenterar här sju smarta och revolutionerande säkringsmetoder signerade Daniel Olausson och Magnus Högström.

*1 Trä repet åt fel håll. Nu låser inte Grigrin längre av sig själv utan fungerar som en vanlig stitch. Denna metod lämpar extra bra sig vid tradklättring.


*2 Repet träs igenom ett av de två hålen (inte samma del som spaken sitter på) som är avsedda för skruvkarbinen och sedan genom skruvkarbinen.*3 Använd över huvudtaget inte grigrin utan koppla bara i den i karbinen och låt den hänga. Säkringen sker istället med HMS-knop.Bouldersgate rekommenderar denna starkast.


*4 Trä repet genom båda karbinhålen på Grigrin och klipp i skruvkarbinen mellan hålen samt i det sista tomma hålet som du kan hitta på din Grigri (Mitt på den). Denna metod kan anses vara något bökig att säkra med.


*5 Trä repet från den passiva sidan genom ena karbinhålet, sedan genom det andra, genom karbinen, genom hålet mitt på Grigrin, runt bromsanordningen och vidare till klättrarern. Denna metod bör egentligen inte användas överhuvud taget men om man envisas kan man nyttja den om man utav någon anledning behöver hänga helt fritt och anser att den vanliga låsnings metoden inte lämpar sig.


*6 Trä grigrin som vid vanlig säkringa metod men koppla i en karbin i vardera hål för ökad säkerhet. Här rekomenderar vi oposite gate*7 "Häcksax metoden". Låser bättre än om man kopplar den som vanligt om men med ökat slitage på repet.

Öppet läge

Låst läge


Enjoy!

OM NÅGON ÄR DUM NOG ATT FÅ FÖR SIG ATT ANVÄNDA NÅGON AV OVAN NÄMNDA METODER SÅ GÖR HAN/HON DET PÅ EGET BEVÅG. DET HELA ÄR ETT SKÄMT OCH METODERNA FUNGERAR GIVETVIS INTE PÅ RIKTIGT.

/DO, MH

5 comments:

Anonymous said...

Snälla, ta bort skiten från nätet. Någon förvirrad själ kan ju faktiskt kopiera tramset.

Anonymous said...

Haha detta är ju superbra! Att man inte har tänkt på de förr, de vanliga sättet verkar ju tillochmed krångligt om man jämför me dessa, speciellt femman hur bra som helst!
Knäppisar, förstår mej inte på er

Anonymous said...

provade häcksax metoden i går fungera hur bra som helst bara att kärnan i mitt rep sticker ut på några ställen. Testade femman också men det var lite svårt att mata ut rep när min kompis skulle klippa

Daniel Olausson said...

För att undvika missförstånd så la jag till längst ner att det hela är ett skämt och att det inte fungerar på riktigt - Ok?


/DO

Anonymous said...

1:an är ju en bra hastighetsbegränsare. Så länge linan hålls spänd så kommer den att bromsa om man klätrar upp för snabbt! :)