Wednesday, February 10, 2010

Det finns fan ingen Gud

Vi börjar tappa modet. Vad vi utsätts för nu kan kort och lätt beskrivas som de ultimata skitvädret från helvetet. Efter en katstrofal förmiddag vid Rainbow Rocket i Isatis fick vi upp hoppet när vi överaskades med att få ett par torra timmar i l´Elépant. Ett l´Eléphant som senare kom att gå från fullt funktionellt för att klättra, på gränsen till njutbart, till ett fulländat snökaos på 20 korta minuter.Jag och Jimmy försökte igår ta till ett ännu icke spelat kort, klättergymmet i Arbonne. Och jag kan ju passa på att varna er som kan tänka er att någon regnig dag ära stället med ett besök med att säga att om ni inte är beredda punga upp 1500 spänn för att få klänga lite behöver ni inte göra er besväret. Dom släpper nämligen inte in icke medlemmar. Vad beträffar vädret var inte heller bleausarderna vi pratade med där helt nöjda. Tydligen har det inte varit så här kass på över 6 år.


Lugnet före stormen

20 minuter senare!

Det är inte omöjligt att detta är nådastöten för det här Fontanäventyret. Jag kan tro att det är många som skulle ge mycket för att få sitta i ett snöigt Fontan hellre än ett ändå snöigare Sverige och som tycker att en annan är en jävla gnällspik men efter 5 veckors vistelse under vilka man kanske har haft 4 riktigt bra klätterdagar är det svårt att hålla modet uppe. Vi avvaktar ett par dagar men om inte något drastiskt sker kommer jag antagligen snart kunna siktas i mina hemtrakter igen...


Vemod...

/DO

18 comments:

Sammy said...

Allt blir så mycket enklare när man tar till flaskan Daniel. Kom över till Sammys hörna, två meter snett bakom din säng och hölj ditt sinne med den jästa saften från de vackra röda druvorna. I den värld där jag just nu befinner mig existerar inga gudar men ack den eufori som flödar runtomkring mig så ljuvlig! Drick som om det inte fanns någon morgondag! MOAHAHA!

Daniel Olausson said...

Det känns så jävla bra att den enda tröst jag kan få i denna värld är från fyllot i hörnet bakom ryggen på mig, och de över internet...

Sammy said...

Inse det bistra faktum att det är du och jag nu Daniel. Om du inte vill spela poker med de resterande fyllona i denna gudsförgätna stugan... Nej... Detta gudsförgätna "boulderparadis" så är det nog bäst att du tar din utsträckta sena i dina oanvända underarmar och másar dig över hit och tar dig en sup... Eller fan... Jag har ingen alkohol kvar. Du får helt enkelt inandas min andedräkt... 99% alkohol och 1% kärlek.

Daniel Olausson said...

Vi har fan inte mycket att göra nu... JAG KOMMER SAMMY!

Climbersmedia 2008 said...

Undrar hur detta ska sluta?
Daniel, jag börjar fan lida med dig, tycker att du förtjänar bättre. Kom hem till Svea och kryp ned i fåtöljen med en rejäl hög fontanfilmer, för det är det närmaste fontan du kan komma.

Eller fan! drick rödtjuut med Sammy och lär dig hur man tycker att allt är skit och elände.

Sammy said...

Ja, nu är det bekräftat. Jag är helt dum i huvet och har äntligen förstått det själv. Tack för att ni hjälpt mig förstå!

Viktor said...

Hallå. Jag åkte just ur pokerspelet. Sitter till vänster om Daniel, strax bakom Sammy. Får jag va med o lukta på Sammys andedräkt?

Sammy said...
This comment has been removed by the author.
Sammy said...

Hah! Dan Hansen din gamle norrman! Skit och elände är så långt borta från mig som man kan komma! Imorgon ska jag visa fransmännen hur man i sann anda skickar hårda boulders i det värsta snö-helvetet skådat sedan gamle Louis XVI gjorde en dödsföraktad snö-dans (varpå han blev av med sitt högt förvirrade huvud 1793)! Utrustad med borste och handduk kommer jag uträtta underverk. Sanna mina ord oh du smått förvirrade norrman. Du kommer ångra att du inte satte dig på din cykel och struttade ner hit med ditt vämjeliga leende för att beskåda klätterhistoria.
Förresten. Grattis till det nya tillskottet och fördubblingen utav blöjbyten. Döp den till Preben vilket i mina ögon är det enda rätta. Ett fint, danskt namn.

Viktor said...

Preben it is. Bra förslag, Sammy. Då finns det något rätt i dit huve.

Viktor said...

dit=ditt

Rödvin...

Sammy said...

Ha ha! Viktor din gamle räv! Din schizofreni har äntligen gett sig till känna. Bakom den trevliga och smått mysiga fasad som du så ivrigt försökt upprätthålla så höll sig alltså en annan personlighet dold. Den sida utav dig som önskar att "han" kunde uträtta vad som helst, den sida som önskar att "han" trots hårt motstånd och omöjliga hinder i sin väg kunde överkomma det mest oöverkomliga hinder, den sida som önskar att han helt enkelt var bäst. Sammy Dahlman. Synd att inte ens din schizofrena personlighet kunde åstadkomma detta. Det enda "han" kunde uppnå var att, som du uttryckte det i ditt tidigare inlägg under mitt namn:
"Jag är helt dum i huvet och har äntligen förstått det själv".

Stackars dig. En vacker dag så kommer vi alla att var bäst. Inte idag dock. Idag är min dag och idag... Idag är jag fan bäst.

E said...

Har ni kommit fram till vem av er det är som är den som framkallar/tar med sig regn och snö än?

Daniel Olausson said...

Nä, men den dag vi räknat ut de sitter den personen på första bästa resa så långt härifrån man kan komma (så länge de inte e jag)

hassemannen said...

Vi lider med er ... fastän vi sitter fast i djupsnön med stadiga -15 på kvicksilvret. Hursomhelst så är det kul att följa era bloggar.

Fråga: Hur löser ni internet-uppkoppling? Fransk mobiloperatör eller snäll husvärd?

Daniel Olausson said...

@Hasse: Roligt att du gillar bloggen/bloggarna. Vi tackar snälla husvärdar för möjligheten till att kunna uppdatera när vi vill.


/DO

Viktor said...

Jag vill bara förtydliga att det snöat lång innan jag kom i tisdags, så mitt fel är det inte.

Climbersmedia 2008 said...

Nää, du är snäll Sammy, snällast i hela världen, efter mig. Ta väl hand om Daniel och Viktor, för deras psyke är inte riktigt vad det borde vara, speciellt inte Viktors när han inser att det är bättre att bouldra i Dansgarage i -6 grader än att trycka i en Gité och lyssna på småpojkarna.