Sunday, March 2, 2008

Vårväder

En god vän vid namn Frans är hemma på permis från sin nyligen påbörjade lumpentjänst så idag passade jag på och besökte honom. Tillsammans begav vi oss till ett ställe vid vattnet i Grebbestad vid namn Grönemad som han i somras fann. Stället har tidigare dubbats av Tomas Bovinder till att vara större och bättre än Hönö och visst finns det några pälor men vad gäller storleken så kanske det motsvara en sektion på Hönö och Tomas som aldrig besökt Hönö verkar ha låga tankar om Göteborgs största boulderområde.

Det är nästan så jag nu kan säga att vädret som vanligt var kanon. Jag är väldigt tacksam då jag denna senvinter/vår har haft otrolig tur varje gång jag skullat ut - Vad är det frågan om egentligen? När är det payback time.

Grönemad har som sagt ett par pärlor dock inte jättemånga. Den finaste linjen är "Impact zone" som går på baksidan av ett block som ligger precis i vattenkanten och gjordes först av Mr. Bovinder. De är en helt slät vägg av finaste bohusgranit med två lister och inte mycket till steg men tillräkligt för att det skulle gå att göra. Man sittstartar med händerna i kors på en vertikal list som på överdelen är bra men sämre nertill. Fötterna har man på två små steg sen är det bara att försöka skapa tryck, resa sig och skicka långt till en bra list. Efter de återstår ett lätt move till kanten.
Fantastikt boulderproblem om men lite kort. Jag gör bara två move från sittstart till topp men de första är som sagt långt. Det tog mig kanske tio tries att göra den och först trodde jag att jag fick FA;n men sett till Tomas scorecard så verkar det inte så.
Sammanfattningsvis så kan man väll säga om Grönemad att stället inte är värt några långväga resor men är man i krokarna kan man ju kanske leta sig dit. Det är samma linjer man finner var som helst ute bland klipporna längs bohuskusten.
Annars hände inte så mycket så dagens highpoint var väll "Impact zone".
Vi åkte senare under dagen runt bland Frans andra lokala crags men de mesta var blött så det hela avrundades med lite biljard i Frans källare.

Bilder blev det tyvärr inte så många under dagen. Dom vi tog är dom ni ser ovan och problemet är "Impact zone"./DO

No comments: